Echt niet! Echt wel!

Foto: Theater Het Pakhuis

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra betekenis te geven. Tijdens de achtste editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die op eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Voor de tweede keer sluit Hoorn zich aan met een locatievoorstelling. De spelers van jongerentheatergroep TRANS! van productiehuis Het Gezelschap hebben zich laten inspireren door interviews die zij hielden met ouderen uit Hoorn en omgeving. Dit geeft jongeren de kans om een extra verbinding te leggen met de herdenking en de geschiedenis.

De jonge spelers (begeleid door theatermaker Janna de Lathouder) nemen het publiek mee op een wandeling door Hoorn langs onverwachte, kleine plekken waar hun eigen geschreven en gemaakte scènes, monologen, dans en muziek over de Tweede Wereldoorlog in Hoorn getoond worden. Deze verhalen zoeken nieuwe bewoners. Mogen ze bij jou? Zal je ze koesteren als je eigen herinnering? En wil je ze op een dag misschien weer doorvertellen aan een nieuw luisterend oor?

“TRANS! is de jongerenafdeling van productiehuis Het Gezelschap. Het biedt een plek waar jonge amateurspelers (beginnend en gevorderd) zichzelf en hun eigen spelkwaliteiten kunnen ontwikkelen. De jongeren worden uitgedaagd diep op het onderwerp in te gaan. In combinatie met het samenwerken met andere amateurspelers en regisseurs uit de theaterwereld, maakt Jongerentheatergroep TRANS! belangrijk onderdeel uitvan Productiehuis Het Gezelschap.

Op 3 mei (21:00 uur) en 4 mei (17:00 + 21:00 uur) speelt Jongerentheatergroep TRANS! de voorstelling Echt niet! Echt wel!
Deze theatrale wandeling begint en eindigt in Theater Het Pakhuis.
Entree is 7,- euro /5,- euro (CJP)
Kaarten verkrijgbaar via: www.pakhuishoorn.nl

Bent u slecht ter been? Het Pakhuis doet zijn best om de voorstelling toegankelijk te maken voor iedereen. Houdt u er echter rekening mee dat het een wandeling betreft van
ongeveer 1 km o.a. langs 3 traptreden en er weinig gelegenheid is om te zitten.