De 60 van de Weissensee op de Westfries

Foto: Optisport

Zaterdag 4 maart wordt om 14.00 uur de “60 van de Weissensee” gehouden op ijsbaan de Westfries in Hoorn. Honderden deelnemers die in een gemoedelijke sfeer strijden om de meeste kilometers op hun thuisbaan. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, geoefende hardrijder of recreatieve schaatser. Iedere gereden ronde telt mee voor het eindtotaal.

De ’60 van de Weissensee’ is een initiatief van de AEW en de Vereniging Kunstijsbanen Nederland. Het evenement is een wedstrijd onder alle schaatsbanen, waarbij de winnaar degene is die de meeste kilometers volbrengt in een uur tijd.

De ’60 van de Weissensee’ begint om 14.00 uur. Elke deelnemer rijdt zijn of haar rondjes met een transponder en om 15.00 uur wordt de totaalafstand per ijsbaan berekend. Ook aan de minder fanatieke schaatser hebben zij gedacht, ben je niet in het bezit van een transponder? Dan zijn er een aantal te leen! Stuur een e-mail naar [email protected] als je graag met een transponder zou willen rijden. Iedere ronde telt, dus schroom niet om mee te doen!

Vorig jaar eindigde De Westfries op een landelijke 2e plek. Helpt u hen dit jaar de eerste plaats te bemachtigen?

De Westfries zal bovendien na afloop om 15.30 uur in het Kluun Café een echte ‘Weissensee Bingo’ organiseren. Zorg dat je op tijd bent en help de Westfries de 60 van de Weissensee te winnen!