Wethouder in gesprek

Foto: Gemeente Hoorn

Een goed en open gesprek over de stad en wat verder ter tafel komt. Dat is de uitnodiging van wethouder Samir Bashara aan alle inwoners en ondernemers van Hoorn. Maandelijks houdt hij op zaterdagochtend een zogenaamd Stadsgesprek. Op zaterdag 14 november zijn Michiel Beemster en Arjen Ott, initiatiefnemers van ‘Wij maken werk van de grote kerk’ zijn tafelgasten.

Wethouder Bashara is eens per maand op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Zwarte Olifant aanwezig voor een goed gesprek over de stad. Dit past bij de ambitie om tot meer gesprek, openheid en samenwerking te komen tussen de gemeente en de stad.

Wethouder Bashara nodigt iedere maand een stadsgenoot uit als tafelgast. Dat kan een kennismaking zijn, maar ook het uitwisselen van ideeën over wat in de stad of bij de gemeente goed gaat en beter kan. Bashara: ‘Het is eigenlijk een soort inloopspreekuur. Wat mij betreft mag alles ter tafel komen. Maar ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in het overbruggen van de afstand tussen het stadhuis en de stad. Bijvoorbeeld over de vraag hoe gemeente en inwoners meer en beter kunnen samenwerken. Naast de tafelgast is iedereen van harte welkom om aan te schuiven en mee te praten.’

Wij maken werk van de grote kerk
Op zaterdag 14 november zijn Michiel Beemster en Arjen Ott tafelgasten. Zij zijn de ondernemers die onder het motto ‘Wij maken werk van de grote kerk’ plannen uitwerken voor de invulling van de grote kerk op het Kerkplein. Bashara: ‘De insteek van deze ondernemers is om nadrukkelijk de samenwerking te zoeken met winkeliers, horecaondernemers en bewoners. Zij vragen hen ook om mee te denken over de invulling van de kerk. Dat heeft interessante parallellen met hoe wij als gemeente invulling willen geven aan het thema ‘de democratische stad’. Ik ben heel erg benieuwd naar het gesprek met Michiel en Arjen en de andere mensen die aanschuiven.’

Ook tafelgast zijn?
Wilt u ook in gesprek met wethouder Samir Bashara? Stuur dan een e-mail naar [email protected], o.v.v. Een goed gesprek met. Praat u graag mee? Schuif dan gerust aan, aanmelden is niet nodig.

Een goed gesprek in 2015
Het eerstvolgende goede gesprek vindt plaats op zaterdag 10 oktober van 10 tot en 12.00 uur bij de Zwarte Olifant, Nieuwe Noord 10. U kunt op elk moment aanschuiven. Kunt u niet op zaterdag 10 oktober? Misschien komen de volgende data u beter uit:

12 december 2015
23 januari 2016
20 februari 2016