Alfons Borm geeft nieuw bedrijf half uur

Foto: Alfons Borm

Alfons Borm, de ondernemer die in Zwaag 3 jaar geleden de gehele boedel van zijn failliete festiviteiten verhuurbedrijf weggaf, heeft vrijdag een half uur na de opening van zijn nieuwe veilinghuis de stekker uit het bedrijf getrokken.

Het veilinghuis in Enkhuizen kreeg het eerste half uur wel wat bezoekers, maar niemand zou iets gekocht hebben, aldus het Noordhollands Dagblad. “Als ik tien keer een product voor slechts een dubbeltje aanbied, en de mensen kopen dan nog niets, ben ik klaar”, zegt Borm tegen de krant. Hij gaat nu zijn zakelijk geluk in Alkmaar beproeven.

Net voordat Borms verhuurbedrijf failliet ging in maart 2013 gaf hij alle attracties en feestartikelen van zijn bedrijf weg. Hiermee kreeg hij landelijke bekendheid en verwierf de status van cultheld voor veel ondernemers die ook in zwaar weer verkeerden. Hij schreef ook het boek “Gebeten Hond” naar aanleiding van de ondergang van zijn bedrijf.

Op dit moment gaat Alfons Borm de strijd aan met veilinghuizen die het volgens hem niet zo nauw nemen met de regels en zelf meebieden op internet.