Sportfair Hoorn

Foto: Sporfair

Op zondag 6 september wordt voor de tweede keer de SportFair Hoorn gehouden. Op deze dag zijn er van 11.00 tot 16.00 uur vele gratis demonstraties, clinics en proeftrainingen in Sportcentrum Hoorn aan de Holenweg in Hoorn.

Iedereen is tijdens dit gratis evenement welkom om kennis te maken met het sport- en beweegaanbod van Hoorn. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud.

Programma
Tijdens de SportFair zijn er meer dan dertig organisaties aanwezig die hun sport aan de bezoekers te presenteren. Je kunt de sporten zien en, nog beter, zelf ervaren. Je kunt gratis clinics, demonstraties en proeftrainingen bijwonen. Van judo, dans tot duiken. Van koersbal en tai chi tot fitness voor ouderen. Er komen zelfs een aantal Nederlands kampioenen om hun talenten te vertonen zoals (aangepast sporter en) badmintonster Megan Hollander en BMX-kampioen Desmond Tessemaker.

Stempelkaart
De jeugd wordt extra uitgedaagd om mee te doen aan de activiteiten. Tegen inlevering van een volle SportFair stempelkaart (deelname aan minimaal zes activiteiten) krijgen kinderen een leuke herinnering. Deze ‘SportFair stempelkaart’ is al verspreid via de basisscholen. De stempelkaart staat ook achterop de SportFairkrant die afgelopen weekend huis-aan-huis is verspreid.

Sporten met beperking
Sport kan een belangrijk middel zijn om mensen met een beperking mee te laten doen in de maatschappij. In Hoorn en omgeving is er een uitgebreid aanbod voor de aangepast sporter. Tijdens de SportFair Hoorn laat Megan Hollander, Nederlands kampioen badminton, zien dat er veel mogelijk is met een beperking. Bezoekers kunnen ter plekke ook deelnemen aan tennis, basketbal, badminton, show down en er is een instuif voor chronisch zieken.