LED-scherm verhuist door omwonenden naar Provincialeweg in Hoorn

Foto: Oostereiland.nl

Het LED-scherm op Oostereiland wordt verplaatst naar de middenberm van de Provincialeweg. Dat zijn gemeente Hoorn, Museum van de 20e Eeuw, Cinema Oostereiland, de Vereniging van Eigenaren Oostereiland en bewoners van Achter op ’t Zand overeengekomen. Goed idee of zonde?

“Het is een oplossing waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden”, aldus Hans Stuijfbergen, directeur van het Museum van de Twintigste Eeuw. Een langslepend gerechtelijk conflict komt hiermee ten einde. Het LED-scherm op het Oostereiland heeft de gemoederen de afgelopen jaren beziggehouden.  Omwonenden vonden het LED-licht onder andere te fel.

Plaatsing LED-scherm

De gemeente Hoorn had in eerste instantie zelf de vergunning aangevraagd voor de culturele instellingen. Vervolgens is het LED-scherm in 2012 geplaatst zonder overleg met de eigenaar van de gevel (Vereniging van Eigenaren Oostereiland).

Veel bewoners van Achter op ’t Zand hadden daardoor het gevoel dat zij niet voldoende de mogelijkheid hadden gekregen om bezwaar te maken tegen het plan. Na intensieve gesprekken met alle betrokkenen is er een alternatief gevonden.

Ga ook naar: