Evenement Doe saam Duursaam op 10-10-15 door Stichting Netwerk bij De Zaagtand

Repaircafé
Repaircafé
Foto: Stichting Netwerk

Het duurt nog even maar op 10-10-2015 is het weer zover! De dag van de duurzaamheid. Deze dag staat landelijk in het teken van de duurzaamheid. Wijkcentrum De Zaagtand, onderdeel van Stichting Netwerk Hoorn aan de Sint Eloystraat 106 laat deze dag niet ongemerkt voorbijgaan.

Het wijkcentrum zet zich graag in voor een groener Hoorn. Daarom organiseert De Zaagtand met een enthousiaste groep vrijwilligers dit jaar voor het eerst het evenement Doe saam Duursaam. Hierbij treden een aantal musici op. “Doe saam Duursaam is een laagdrempelig evenement voor jong en oud waarin niet alleen duurzaamheid centraal staat. Ook gezelligheid”, aldus de organisatie.

Beter milieu

Het doel van Doe saam Duursaam is mensen te motiveren om groenere keuzes te maken. Immers, iedereen kan zich inzetten voor een beter milieu. Nu maken mensen al groenere keuzes, veel mensen hebben een ja/nee sticker op hun brievenbus, of doen hun was op 30 in plaats van 60 graden Celsius. Er zijn echter nog veel meer manieren om duurzamer en groener te zijn. Sommigen zullen misschien denken dat zij hun dagelijkse activiteiten ingrijpend moeten veranderen om milieuvriendelijker te leven. Anderen denken misschien dat het niet mogelijk is om nóg groener te leven. Dit evenement heeft als doel mensen op een praktische, ontspannen en toegankelijke manier te inspireren en om voldoening te halen uit groene(re) keuzes.

Programma

Op de tweede zaterdag van oktober vindt dit evenement plaats. Iedereen is vanaf 12.00 uur welkom, tot 17.00 uur. De meeste, dus niet alle, activiteiten vinden plaats in en rond Wijkcentrum De Zaagtand. Hierover wordt uiteraard binnenkort meer informatie verstrekt. Belangrijk te weten is dat wijkcentrum De Zaagtand wel de uitvalbasis is.

Op die dag kan je marktkramen bezoeken, workshops volgen en presentaties bijwonen over voedsel, economie en energie. Er zijn veel activiteiten in voorbereiding. Zo is er een plukwandeling, wordt er duurzaam gekookt en leer je hoe je je tuin diervriendelijker kan inrichten. Daarnaast zijn er natuurlijke verzorgingsproducten, kan je duurzame kunst bezichtigen en kan men informatie krijgen over een autodeelproject. Tevens nodigen we iedereen uit deel te nemen aan de grote energiequiz en een lezing over het omgaan met (een teveel aan) spullen. Ook zijn we druk bezig met de opstart van het junior repaircafé waarvoor kinderen uit groep 7 en 8 worden opgeleid tot junior technici. Natuurlijk is hierbij het Repair café betrokken.

Oproep

Hoewel al veel mensen en organisaties toegezegd hebben te komen, staan we altijd open voor meer suggesties. Daarom willen we je vragen contact met ons op te nemen als je wilt deelnemen aan dit evenement voor de inwoners van Hoorn. Hiervoor kun je contact opnemen met: Nanda Leeuw, [email protected] of 0229-855700.

Lees ook over: