Elfde editie Eipop festival tijdens eerste paasdag voor jong en oud op Kerkplein

Foto: Eipop / Caters News Agency

Zondag eerste paasdag is er weer een nieuwe editie van Eipop! Eieren zoeken voor kinderen in de binnenstad en optredens van verschillende bands in Swaf, ‘t Kroegie en Huis Verloren. “De elfde editie alweer”, aldus initiatiefnemer Jurian Kolster, die zelf toentertijd geregeld achter de bar stond in Swaf.

“Het idee is ontstaan uit een soort samenhorigheidsgevoel. Het was altijd twee handen op één buik tussen Swaf en ‘t Kroegie. Een hecht clubje, waardoor het ons leuk leek samen iets te organiseren en om achter elkaars bar te kunnen staan”, waarna Kolster en kroegeigenaren Nico Danenberg van Swaf en de toenmalige eigenaar van ‘t Kroegie, Niels Deen de handen ineen sloegen.

Eipop

“Al snel ontstond het idee om een festival neer te zetten en waar eieren zoeken bij werd bedacht, zodat er ook voor de kleintjes iets te doen is. Huis Verloren is er later bijgekomen, omdat het evenement zo goed werd bezocht en te druk werd voor twee kroegen. Je kunt na 11 jaar dus wel concluderen dat het een goed idee was, aldus Kolster.

Je kunt na 11 jaar concluderen dat het een goed idee was

“En het eieren zoeken moest ook meteen goed: 1000 geschilderde eieren worden jaarlijks verstopt in de binnenstad”, zegt Kolster. De eieren worden geschilderd op verschillende basisscholen in Hoorn en met eerste paasdag kunnen kinderen de eieren komen zoeken vanaf het Kerkplein om 15.00 uur. Voor een gevonden ei krijgt ieder kind een chocolade ei. Ook worden twintig gouden eieren verstopt. De vinder mag dan grabbelen voor een cadeautje. Daarnaast zijn de schmink-dames aanwezig om er letterlijk een mooi gezicht van te maken.

Muziek

Rond de klok van 17.00 trapt de eerste band af, nadat het kroost natuurlijk allang klaar is en bij de oppas is gebracht. De bands spelen om beurten, zodat niemand iets hoeft te missen. Kolster: “Net zoals op festivals. De grote namen?” The Kevin Costners en Bobby Kingsize en lokaal talent zoals Carel Brouwers en FilthyMcNasty. Na de grande finale om 22.30 uur wordt er overal gespeeld, en gaan de kroegen los, tot in de vroege uurtjes.

Ga ook naar: