Honderd Horinezen klussen tijdens NL-doet weekend

Foto: NLdoet

Tijdens NL-doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, steken meer dan honderd Horinezen en Hoornaars de handen uit de mouwen op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart.

NL-doet is een landelijk initiatief van het Oranje Fonds. In Hoorn zijn dertien klussen te klaren. Voor een paar klussen worden nog vrijwilligers gezocht.

Vrijwilligers NL-doet

In Hoorn gaan vrijwilligers onder andere aan de slag bij Wijkcentrum Kersenboogerd om vrijdag 20 maart de jaarlijkse Roefeldag voor Speciaal Onderwijs te begeleiden. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar gaan dan rondneuzen bij bedrijven om te kijken wat ze willen worden als ze later groot zijn. Vrijwilligers zorgen voor vervoer en de begeleiding.

Ook gaan vrijwilligers zaterdagochtend wandelen met een groep bewoners van verpleeghuis Lindendael, vrijdagmiddag collecteren voor het Reumafonds of zaterdag schilderen bij het dierenasiel.

Doe je mee?

Er zijn nog vrijwilligers nodig bij de Roefeldag, het dierenasiel, de collecte en bij het opfrissen van basisscholen De Hoeksteen en de Duiventil.

Een overzicht van de vrijwilligersklussen staat op de website van NL-doet.

Lees ook: