ReMind the Gap

Foto: ReMind the Gap

De organisatie van Mind The Gap festival in Spierdijk wordt, een jaar na de oprichting van het festival, gedwongen om de naam aan te passen naar ReMind The Gap.

Vorig jaar is een enthousiaste groep van tien vrijwilligers begonnen met het organiseren van een spiksplinternieuw festival in Spierdijk: Mind The Gap Festival. De eerste editie van dit driedaagse festival was direct een succes, de bezoekersaantallen overtroffen de verwachtingen en de reacties van de bezoekers waren positief. “Een beter begin van het festival konden wij ons niet wensen”, aldus voorzitter Danny Korporaal.

In aanloop naar de tweede editie van het festival wordt de organisatie echter tegengewerkt door een bedrijf uit België, die een festival onder dezelfde naam organiseert. Zij dwingen de organisatie om een naamsverandering door te voeren, anders volgen er financiële sancties. Korporaal: “Dat het festival zo succesvol is verlopen dat er zelfs in het buitenland over ons wordt gesproken hadden wij van te voren ook niet durven dromen. Maar dat wij noodgedwongen onze naam moeten aanpassen valt ons wel rauw op ons dak”.

Het organiseren van het festival wordt vrijwillig gedaan en gebeurt dan ook naast het werk en de studie, in “gedoe en gezeur” hebben de vrijwilligers dan ook geen zin. Vandaar dat zij ervoor gekozen hebben om de naam per direct te veranderen in ReMind The Gap; een verwijzing naar het succesvolle Mind The Gap. Aan de opzet van het festival wordt niks veranderd, het blijft een festival met een veelzijdig en verfrissend programma voor jong en oud.

In de organisatie van ReMind The Gap zitten muziekliefhebbers voor wie het organiseren van het festival een pure hobby is, zij willen iedereen die gek is op muziek aanspreken en veelzijdige, spraakmakende, maar vooral gezellige feesten organiseren. Ondanks deze tegenslag heeft de organisatie heel veel zin in de volgende editie, en zijn zij volop bezig om van de volgende editie op 19, 20 en 21 mei een nog groter succes te maken, want de creatieve ideeën zijn nog lang niet op…