Hallo familie: Wonderlijk warme familievoorstelling in Het Park in Hoorn

Foto: ©Kamerich & Budwilowitz - EYES2

Op zaterdag 16 maart om 19:30 is de laatste tourneevoorstelling van Hallo te zien in Het Park in Hoorn. De familievoorstelling toert tot en met 16 maart 2019 door heel Nederland. Regisseur Moniek Merkx mixt theater en dans tot een wonderlijk warme voorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar. Naast de zeven professionele performers speelt er een echte oma en kind mee.

Hallo familie (8 tot 108 jaar)

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt. Een dromerige dans- en theatermix van de makers van Liefde. Liefde won de Gouden Krekel 2017 en was genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. “Herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend” aldus de Mimejury. Nu kiest Merkx voor het thema familie, een terugkerend thema in haar werk.

Moniek Merkx over Hallo familie

“Ik ga een echt kind en een echte oma centraal stellen en dat zijn dan vervolgens de enige normale mensen op het podium. Alle ouders, ooms en tantes ga je zien via een bizarre bril. Ze worden steeds wonderlijker, vreemder, carnavalesker. De voorstelling is een uitnodiging om die hele normale mensen die je dagelijks om je heen hebt, eens totaal anders te zien.”

In Hoorn wordt de rol van de oma gespeeld door Jellie Hannah Wiersma en het kind door Kai Begemann. Zij zijn ook echte oma en kleinkind van elkaar.

Makers

Concept, regie: Moniek Merkx
Met: Anne Fé de Boer, Marieke Dermul, Cherella Gessel, Gihan Koster, Hali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, oma: Jellie Hannah Wiersma, kind: Kai Begemann
Muziek: Joop van Brakel
Choreografie: Art Srisayam
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman
Regieassistent: Seline Gosling

Hallo familie is mede mogelijk gemaakt met de steun van Stichting Zabawas en de Erasmus Stichting. 

Het Park, Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn
Aanvang: zaterdag 16 maart, 19:30 uur

Toegang: €14,50

Reserveren: www.hetpark.nl / 0229 291 000