Burgemeester Nieuwenburg sluit woning af in Hoorn

Foto: CC0

In Hoorn is een woning aan de Steenbokstraat  voor een tijdsduur van een maand afgesloten, dit heeft Burgemeester Nieuwenburg op 31 januari jongstleden laten doen. Er werd in de woning op een illegale manier stroom verbruikt. Verder was er een hennepkwekerij werkzaam. De bewoners in de buurt zijn ingelicht over het sluiten van de woning.

Hennepkwekerij gevonden
Vorig jaar december werd de hennepkwekerij aangetroffen in het drugspand aan de Steenbokstraat in Hoorn. De politie heeft toen de woning ontmanteld. Er zijn 275 hennepplanten gevonden in de woning.

Reden sluiting drugspand

Op basis van artikel 13b van de wet en het Hoornse Damoclesbeleid is het drugspand afgesloten. De woning heeft door de sluiting niet meer de reputatie van een drugspand. Hiermee is ook de openbare orde teruggebracht.