Nationaal Theaterweekend in Hoorn

Foto: Nationaal Theaterweekend

Van 25 t/m 27 januari 2019 vindt voor de vierde keer het Nationaal Theaterweekend plaats, een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Het doel van dit landelijk evenement is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en de mensen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Maar het Nationaal Theaterweekend is er niet alleen voor “nieuwe” theaterbezoekers. Ook vaste bezoekers, jong of oud, zijn van harte welkom in de 73 deelnemende theaters. In het hele land zijn meer dan 220 voorstellingen te zien, voor slechts € 10 (excl. transactiekosten) per kaart. Daarnaast zijn er veel extra gratis activiteiten in het theater. Hoe die extra activiteiten eruit zien wordt door elk theater anders ingevuld.

In 2016 werd voor het eerst het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Het was meteen een succes. Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.

“Theater is dichterbij dan je denkt!”

Dit jaar is het motto “Theater is dichterbij dan je denkt!”. De laaggeprijsde voorstellingen en extra festiviteiten moeten er voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich laten verrassen door toneel, muziek, dans, opera, cabaret, musical, jeugdtheater en nog veel meer. En dat alles in een theater in de buurt.

Met een uitgebreid programma laat schouwburg Het Park haar stadgenoten kennis maken met de magie van het theater.

Guilty Pleasures

Vrijdagvond is het tijd voor Guilty Pleasures. Het ultieme vriendinnenuitje, als je van meezingen, rolschaatsen en hoelahoepen houdt. De avond eindigt met het Grote Foute Feest op het podium, dat daarna doorgaat in de foyer. Wie geen genoeg kan krijgen van de Guilty Pleasures kan zaterdag naar de Guilty Pleasures Sing-a-Long komen. Onder leiding van fantastische solisten en een spetterende band, worden de beste, grootste, foutste en leukste nummers gebracht waarmee iedereen kan meezingen!

Thijs van De Meerberg

Gelachen kan er ook worden bij Thijs van De Meerberg. Hij won zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en de recensenten zijn unaniem: Thijs van de Meeberg is er één om in de gaten te houden!In zijn tweede programma vertelt Thijs in een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’. Vrijdagavond dus.

The Legends

Na het overdonderende succes van ‘I’m a Soulman’ tijdens het Theaterweekend 2017, komen The Legends zaterdag opnieuw met een ijzersterk soulprogramma naar Het Park. Dit keer geven ze een spetterende ode aan de grootse soulzangers allertijden. Speciale gast deze avond is acteur en cabaretier Jeffrey Spalburg. In de rol van verteller neemt Spalburg het publiek mee in de indrukwekkende verhalen achter de grootste soullegendes.

Kenmerkend voor het Nationaal Theaterweekend zijn ook de extra activiteiten. Zo worden op zaterdag cocktail workshop gegeven (waarvan er 1 al is uitverkocht).

Zondag 27 januari is er voor de jongste theaterbezoekers een gezellig Kidsmiddag in Het Park. Vanaf één uur voor aanvang is het feest in de foyer waar de kinderen, op vertoon van een kaartje voor de voorstelling kunnen komen swingen, knutselen of zich kunnen laten schminken voor Berend Botje.

Voor vrijwel alle voorstellingen en activiteiten zijn nog kaarten verkrijgbaar op https://www.hetpark.nl/voorstellingen/Theaterweekend_2019/