Another kind of blue

Foto: PR - Another kind of blue

Op dinsdag 22 januari staat een bijzondere dansvoorstelling op het programma in Schouwburg Het Park. De voorstelling wordt gemaakt door Another Kind of Blue, de stichting van choreograaf David Middendorp. Another Kind of Blue brengt dans en technologie samen op het podium.

‘Flirt with Reality’ is een verrassende en spannende mix van moderne dans en techniek waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door gevoel en fantasie en dansende drones u een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid.

Middendorp
Technologie is geen vreemd terrein voor Middendorp. Na zijn studie in New York en een danscarrière in zowel Duitsland als Nederland, keerde hij in 2004 terug naar Den Haag. Onder de vleugels van Korzo producties maakte hij verschillende voorstellingen die opvielen door de ingenieuze mix van dans en technologie en die zowel bij het publiek als bij de pers zeer in de smaak vielen. Onder andere bij Korzo en Introdans maakte hij zowel voorstellingen voor volwassenen als voor de jeugd. Zijn werk was te zien op festivals als Lowlandsde Parade en Oerol en op de wereldtentoonstelling 2010 in Shanghai. Buiten eigen producties maakt Middendorp ook regelmatig videodecors voor andere makers.

Met het oprichten van stichting Another Kind of Blue zet Middendorp zijn eerste stappen als zelfstandig choreograaf. Blue Technology is de eerste avondvullende voorstelling van de stichting. Deze voorstelling laat zien wat Middendorp in huis heeft en wordt zijn uitgesproken signatuur in al zijn aspecten uiteengezet.

Inleiding
Bij diverse toneel- en dansvoorstellingen wordt een inleiding aangeboden door Het Park. Dit is inclusief een kop thee of koffie. Tijdens de inleiding vertelt een acteur, choreograaf of educatiemedewerker meer over de voorstelling die u gaat zien. Ook voor Flirt with Reality kunt u een inleiding bijwonen. Als u kaarten voor de voorstelling heeft, ontvangt u automatisch een uitnodiging voor de inleiding.

“Flirt with Reality” is op tournee door Nederland t/m februari 2019.

Kaartverkoop Het Park: https://www.hetpark.nl