Vanaf donderdagavond kans op gladheid op weg

Foto: CC0

Het KNMI waarschuwt dat er donderdagavond en vrijdagochtend winterse buiten over het land kunnen trekken en dat wegen als gevolg daarvan glad kunnen zijn. Het weerinstituut geeft code geel voor alle provincies behalve Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. De waarschuwing geldt vanaf donderdagavond 20.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 uur.

,,Landinwaarts is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of winterse buien. Verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het KNMI.

Donderdagochtend trekken vanuit het westen buien over het land met kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer, meldt Weeronline. Vooral over de zuidelijke helft trekt mogelijk een meer aaneengesloten neerslaggebied. Tijdens langdurige winterse neerslag daalt de temperatuur naar 1 graad en kan het lokaal eventjes wit en glad worden.

De wind draait in de loop van de ochtend van zuidwest naar noordwest, is nadrukkelijk aanwezig en erg vlagerig.