Zeges Hekman en Schouten in vierdaagse

Marathonschaatser Gary Hekman heeft de tweede wedstrijd om de Trachitol Trophy gewonnen. De krachtpatser van AB Vakwerk was na een race over honderd ronden op de Vechtsebanen in Utrecht de snelste van het peloton. Hij demarreerde met ingaan van de laatste ronde en werd niet meer achterhaald. Arjan Stroetinga passeerde als tweede de meet en Evert Hoolwerf eindigde als derde.

Hoolwerf (Royal A-ware) had donderdag de eerste wedstrijd van de marathonvierdaagse in Breda op zijn naam geschreven. Hij behield de leiding in de tussenstand, terwijl Hekman door zijn zege naar de vierde plaats klom.

De versnelling van Hekman was indrukwekkend. Hij schaatste op het rechte stuk voorbij de sprinttrein van Royal A-ware – vijf man sterk – en dook als eerste de voorlaatste bocht in. Hij nam een kleine voorsprong en hield die vast tot aan de finish. ,,Ik wist dat ik die vijf man in één keer voorbij moest en dat lukte. Daarna moet je geen angst hebben voor die bocht, maar gewoon vol erin”, sprak de winnaar na afloop.

Bij de vrouwen ging Irene Schouten op herhaling. De rijdster van Royal A-ware zegevierde evenals in Breda na zestig ronden in Utrecht. Ze won de sprint van een kopgroep van vijftien schaatssters, die uit de greep bleef van het peloton maar geen ronde pakte.

De derde etappe is zaterdag in Hoorn, de finale is zondag in Groningen.

Het bericht Zeges Hekman en Schouten in vierdaagse verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl (ANP)