Twee moeders | Twee kinderen | Eén prematuur | Eén zeldzaam syndroom

Foto: Godijn Publishing

Twee moeders gaan met elkaar in dialoog. Wat doe je, als niets meer vanzelfsprekend lijkt e zijn? Als je als moeder het gevecht van je leven aangaat, het gevecht voor je kind. Hoe ga je hiermee om en wat kom je tegen?

Twee moeders, twee boeken: BLAUW GRAS (een dagboekroman) en ANDERS KIND (een roman). Allebei met een kind met een slechte start. Een prematuur van 700 gram en een kind met het Cornelia de Lange Syndroom. Twee andere situaties, maar wel dezelfde rollercoaster van emoties. Godijn en Kroezen gaan met elkaar in gesprek tijdens een lezing in het Westfries Gasthuis. Zij stellen zich kwetsbaar op, nemen het publiek mee in hun verhaal en gaan kort in gesprek met hun kinderarts. Na afloop is er mogelijkheid tot een Q&A en boekverkoop.

Elly Godijn is uitgever en publiceert haar eerste boek BLAUW GRAS, een dagboek over het leven van een prematuurbaby. Tijdens Wereldprematuurdag lanceert zij haar boek in VU Kinderstad, waar zij twee lezingen verzorgt. Tevens is zij een ervaren spreker tijdens schrijfevents en vooral interactieve lezingen heeft haar voorkeur. Monique Kroezen is auteur van ANDERS KIND en heeft onlangs een lezing gegeven voor de Cornelia de Lange stichting. Zij lanceerde haar boek tijdens een groots SchrijfEvent in Schouwburg Het Park in Hoorn. Samen verzorgen zij lezingen in o.a. ziekenhuizen en bibliotheken. Ze starten bij het Westfries Gasthuis. Deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk.

De lezing is interactief, onderhoudend, inspirerend en het verhaal van de moeder. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

INFORMATIE: Donderdag 22 november | 19.30 uur. Koffie/thee staat vanaf 19.00 uur klaar. Opgeven voor een “gratis” stoel kan via [email protected]