Informatiebijeenkomst: Omgaan met stress of burn-out

Foto: Hans van den Berg

Als u stressklachten heeft, dan is het belangrijk om daar iets aan te doen. Wilt u uw situatie veranderen en aan de slag gaan met uw klachten? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 18 oktober 2018 in hoorn.

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is ongezond als u te lang spanning voelt en u geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, problemen op uw werk of spanningen in uw gezin.
Het is ook belangrijk hoe u met de spanning omgaat. Van te lang te veel stress krijgt u klachten. Als u stress heeft en daar verkeerd mee omgaat, zorgt dat voor overbelasting en uitputting. In het uiterste geval kunt u overspannen of burn-out raken. Eén op de zeven ziekmeldingen heeft te maken met arbeid gerelateerde stress.

Wat zijn de signalen en gevolgen van langdurige stress op het lichaam en geest? Wat kunt u er zelf aan doen om stress beheersbaar te houden? Om voldoende te ontspannen en lekker in uw vel te zitten?

Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u uitleg en tips van een medewerker van GGZ NHN. Daarnaast vertelt zo mogelijk een ervaringsdeskundige hoe het is om te leven met deze klachten en wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Donderdag 18 oktober 2018
van 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: GGZ Noord-Holland-Noord, Maelsonstraat 1 in Hoorn

Aanmelden
Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn. Telefoon: 088 65 65 010, vraag naar locatie Hoorn.

Kijk voor meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda