Start cursus: ‘Omgaan met mensen met een depressie’

Foto: Delicategenius

Een echte depressie is geen sombere bui die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Heeft iemand in uw familie of directe omgeving een depressie? Dan wordt uw eigen leven daar waarschijnlijk flink door beïnvloedt. Als u dicht bij deze persoon leeft, kunt u zelf ook het gevoel krijgen in een sociaal isolement te raken. Of misschien heeft u het gevoel dat u de persoon die u kende even ‘kwijt’ bent. Het doet verdriet en roept ook gevoelens van onmacht op. Hoe gaat u hiermee om en hoe voorkomt u dat u zelf (psychische) klachten krijgt?

De cursus: Omgaan met mensen met een depressie, brengt u in contact met mensen die dezelfde vragen hebben en u krijgt advies over hoe u beter in balans blijft.

Op dinsdag 16 oktober, van 19.00 uur tot 21.00 uur, start de cursus op de Maelsonstraat 1 in Hoorn. Er zijn in totaal 6 bijeenkomsten (vervolgdata: 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november 2018.)
De cursus is bedoeld voor familieleden en direct betrokkenen van mensen met een depressie, uit Noord-Kennemerland, Kop van Noord-Holland en West-Friesland.

Wat komt er aan de orde tijdens deze cursus?
Hoe kunt u uw naaste ondersteunen? Wat is een depressie? Hoe werken medicijnen tegen depressie? Hoe kunt u het beste met de hulpverlening omgaan? Hoe kunt u ook goed voor uzelf en anderen uit uw omgeving blijven zorgen? De cursus helpt u om antwoorden te vinden op deze en andere vragen en om op de goede manier te kunnen reageren op uw depressieve naaste en sterker in uw schoenen te staan.

Meer informatie en aanmelding
Bent u geïnteresseerd in deze cursus? Dan kunt u voor aanmelding of meer informatie terecht bij Mariette Stegerhoek en Willemien Engwerda via telefoonnummer 072 535 72 90, of via [email protected] of [email protected]

Voordat de cursus start, nemen wij contact met u op voor een (telefonisch) introductiegesprek.Meer informatie leest u op: www.ggz-nhn.nl