De Volgspot goes country!

Foto: De Volgspot

De Volgspot, hét evenement voor hobbyzangers in Hoorn en omstreken, maakt op zondag 23 september a.s. een flitsende start van het seizoen. Twaalf deelnemers staan die middag vanaf 16.00 uur op het podium van café JP Coen om een onvervalste countrysong nummer te vertolken met de band Glock ’45 en backing vocals van Stuff like That. Op zondag 4 november is er nóg een Volgspot Country show.

Na drie succesvolle seizoenen liet organisator Irma van der Lubbe dit voorjaar weten na Volgspot #10 te gaan stoppen. Dit om weer ruimte te krijgen voor andere dingen die zij graag doet, zoals zelf zingen. “Twee mensen gaan het evenement misschien voortzetten, maar dat is nog niet helemaal zeker”, meldt zij. “Omdat nummer 10 dus wel eens de laatste Volgspot zou kunnen zijn, meldden zich dit keer vijfentwintig kandidaten die deze kans niet voorbij wilden laten gaan: twee keer zoveel als er kunnen meedoen per editie. We hebben toen besloten om een Volgspot #10A en 10B in het leven te roepen. Zo hoefden we niemand teleur te stellen.”

Het verhaal van de song
Het resultaat van Volgspot #10A is dus op zondag 23 september te zien in café JP Coen, om 16.00 uur. “We hebben weer een ontzettend leuke groep die hard gewerkt heeft om een zo goed mogelijk optreden neer te zetten”, vertelt Irma. “De deelnemers hebben bij Muziekschool Boedijn een zangworkshop van Ciska Ruitenberg gehad, waarin ze alle zangtechnische aspecten van ‘hun’ nummer konden doornemen. Regisseur Klaas Visser werkte met de groep aan podiumpresentatie en tekstbeleving. Hij liet de kandidaten nadenken over het verhaal van de song en hoe ze dat het best over het voetlicht kunnen brengen.”

Glock ‘45
Met filmopnamen van de workshop en alle verzamelde tips konden de kandidaten zich goed voorbereiden op de repetitie met de band Glock ’45 bij café JP Coen. “Een supergoeie band”, vindt Irma. “Normaal gesproken spelen zij eigen werk, maar voor deze gelegenheid hebben ze twee keer tien covers uit het rijke countryrepertoire ingestudeerd. Met versterking van een violiste en met backing vocals van Stuff like That. Het beloven twee geweldige shows te worden waarin de kandidaten het beste van zichzelf zullen laten zien. En na de pauze speelt de band nog een set met eigen werk. Iedereen heeft er waanzinnig veel zin in!”

De Volgspot is een activiteit van Stichting De Cultuurkapel en wordt mogelijk gemaakt door de Café JP Coen en Muziekschool Boedijn.