Meer dan 250.000 euro duurzame investeringen met duurzaamheidslening

Foto: Gemeente Hoorn

Het budget van 250.000 euro voor duurzaamheidsleningen in 2018 is op. Meer dan 50 Hoornse huishoudens maken met de lening hun woning duurzamer. In de meeste gevallen gaat het om het plaatsen van zonnepanelen. De lening is ook aangevraagd voor onder andere warmtepompen en isolatie. Het is niet meer mogelijk een lening aan te vragen.

De duurzaamheidslening konden inwoners en VvE’s aanvragen voor duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, (spouwmuur)isolatie, HR++-glas en warmtepompen. Deze lening wordt aangeboden via de Stichting Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) tegen een gunstig rentetarief.

Snel
De aanvragen voor de duurzaamheidsleningen zijn in de zomermaanden hard gegaan. Verschillende inkoopacties voor duurzame maatregelen hebben ervoor gezorgd dat veel inwoners gebruik wilden maken van de lening. Met de duurzaamheidslening zijn er voor meer dan 250.000 euro aan (geplande) duurzame investeringen in Hoorn, Blokker en Zwaag.

2019
Omdat het budget van de duurzaamheidslening op is, is het niet meer mogelijk om een lening aan te vragen. Nog voor het einde van 2018 wordt duidelijk of er volgend jaar weer een duurzaamheidslening komt en hoe deze eruit ziet. Wanneer hierover meer bekend is, leest u daarover op de website en in het Stadsnieuws van de gemeente Hoorn.

Energiebespaarlening
Wilt u wel duurzame maatregelen uitvoeren, maar kunt u het (nog) niet betalen? Naast de duurzaamheidslening van de gemeente, kunnen particulieren en VvE’s ook de Energiebespaarlening aanvragen. Deze wordt aangeboden door het Nationaal Energiebespaarfonds van de Rijksoverheid. De voorwaarden hiervoor zijn anders dan voor de duurzaamheidslening. Kijk voor meer informatie op www.energiebespaarlening.nl.