Bello steelt de show!

Foto: Museumstoomtram

Stoomlocomotief Bello steelt de show op het museumterrein Museumstoomtram in Hoorn. Enkele maanden geleden is het prachtige Bello Atelier geopend en ondertussen al goed bezocht door jong en oud. In het Bello Atelier kun je van alles ontdekken en bekijken. Sinds enkele dagen kun je de restauratie van de tram voor Bello bekijken. Reden genoeg om snel langs te gaan.

Stoomlocomotief Bello is een bekendheid in Noord-Holland. Tussen 1920 en 1955 vervoerde deze tram strandgangers naar Bergen aan Zee. Bello is gerestaureerd en rijdt bijna dagelijks door het Westfriese landschap. Het eerste rijtuig van Bello – dat nu zo’n honderd jaar oud is, moest nodig gerestaureerd worden. Dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij is nu gestart met de werkelijke restauratie.

De restauratie vindt plaats in het Bello Atelier, de werkplaats op het museumterrein. Sinds kort is hier een speciale route voor bezoekers, zodat je alles van dichtbij kunt bekijken! Op de route kom je de oudste stoomtrams van Nederland tegen en loop je langs de plek waar nu het eerste rijtuig van de Tram voor Bello wordt gerestaureerd.