Hoornse raad wil snel verbeteringen zwembaden

Foto: Backpacker01

De Hoornse raad wil dat het college binnen 4 weken samen met Optisport met concrete oplossingen en verbeteringen komt voor de zwembaden. Het gaat de raad vooral om de openstelling van de baden, tarieven, schoonheid en hygiëne, de deskundigheid en inzet van personeel, de communicatie en het aanbieden van zwemlessen in beide baden.

In 2016 besloot de raad om de twee zwembaden en de ijsbaan in Hoorn door een commerciële partij te laten exploiteren. Hiermee zou de gemeente 200.000 euro kunnen bezuinigen. De afgelopen periode ontstond onder bewoners en raadsleden onvrede over de dienstverlening bij de zwembaden. De klachten gingen onder meer over hogere tarieven, zwemlessen die uitvielen, baden die niet gebruikt konden worden, onvoldoende (kundig) personeel en de hygiëne die niet op orde zou zijn.

Op donderdag 28 juni steunden een meerderheid van de raad een motie waarin zij het college verzoeken om binnen 4 weken samen met Optisport met oplossingen voor deze situatie te komen.