Informatiebijeenkomst over autisme bij volwassenen

Foto: Internet Archive Book Images via Foter.com / No known copyright restrictions

Wilt u meer weten over autisme, behandelmogelijkheden en tips? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 28 juni  vanaf 19.00 uur in GGZ Hoorn. U bent van harte welkom!

Autisme komt meer voor dan menigeen denkt. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Soms is bij mensen het autisme lang onopgemerkt gebleven omdat zij in hun leven de juiste, ondersteunende mensen hebben ontmoet en een werk-, woon- en leefsituatie hebben die past bij hun autisme. Autisme wordt in deze gevallen dan ook vaak pas opgemerkt op het moment dat er grote veranderingen spelen (bijvoorbeeld werk gerelateerd), of wanneer er gekeken wordt naar achterliggende factoren van terugkerende problemen: waarom loopt het in het leven telkens anders dan bij andere mensen?

Als mensen meer weten en begrijpen over wat autisme is, dan helpt dat de mensen met een autistische stoornis en de mensen in hun omgeving. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving van Debbie Rens. Zij is SPV (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige) en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige uit eigen ervaring wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Datum: donderdag 28 juni 2018
Tijd: 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Maelsonstraat 2, 1624 NP Hoorn

Aanmelden
Reserveren is gewenst, via telefoonnummer: 088 65 65 010.