Kamperen op het podium van Het Park

Foto: Schouwburg Het Park

In de nacht van zondag 3 juni naar maandag 4 juni kunnen bezoekers kamperen op het toneel van Schouwburg Het Park. Het belooft een avond vol spookverhalen en muziek rondom het kampvuur te worden. Daarnaast liggen de kampeerders letterlijk vooraan in de rij bij de start van losse kaartverkoop van het theater die start op maandag 4 juni.

Stonden er vroeger lange rijen voor de kassa van Schouwburg Het Park, inmiddels is de enige echte rij de digitale wachtrij voor de website. Maar daar komt dit jaar verandering in: bezoekers kunnen zich aanmelden om in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juni op het toneel van Schouwburg Het Park te kamperen. Hierdoor liggen de kampeerders maandagochtend letterlijk vooraan in de rij voor de start van de losse kaartverkoop: zij kunnen om 07.30 uur als eerste kaarten kopen voor hun favoriete voorstelling. De reguliere losse verkoop start later die dag om 12.00 uur.

Zondagavond vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers die een plekje op ‘Camping Het Park’ hebben weten te bemachtigen, hun tentje opzetten. “Kamperen en cultuur gaan steeds meer samen. Denk bijvoorbeeld aan iedereen die kampeert bij de festivals. Wij brengen nu buiten naar binnen. Het beloofd een gezellige avond met onder andere spannende verhalen en liedjes rondom het kampvuur,” aldus directeur Roel Vente. “De volgende dag staat er vanaf 07.00 uur een lekker ontbijt klaar voor de kampeerders, waarna zij hun kaarten kunnen bestellen. Zo kunnen ook degene die daarna moeten werken, komen kamperen.”

Uiteraard kunnen de gasten op ‘Camping Het Park’ gebruik maken van de sanitaire voorzieningen van Schouwburg Het Park zoals de toiletten en de douches. De techniek van Het Park gaat aan de slag met het maken van een gezellig kampvuur en prachtige sterrenhemel. Karsten Travelstore is ook betrokken bij het initiatief en brengen enkele sfeer verhogende attributen mee, zodat het eruit ziet als een echte camping. Alle overige kampeerspullen moeten de kampeerders zelf meenemen. Denk hierbij aan kampeermatjes en slaapzakken maar ook een zaklamp voor de nachtelijk tocht naar het toilet.

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld hierin je naam en aantal personen. Daarna krijgt iedereen een aanmeldformulier toegestuurd. Er zijn slechts 10 campingplaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.