Kringloopwinkel Dromehof zamelt geld in voor medische bedden

Foto: Gregory Tonon

Kringloopwinkel Dromehof op De Oude Veiling 22 in Zwaag zamelt geld in voor projecten die oudere mensen uit hun isolement halen. Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei zet de stichting specifiek geld in voor het vervoeren van ziekenhuisbedden.

De stichting Dromehof schenkt de ziekenhuisbedden aan een zusterorganisatie die zich inzet voor ouderen die medische hulp nodig hebben, maar geen geen geld hebben voor medische hulpmiddelen. De kringloopwinkel is zowel vrijdag en zaterdag (van 10 tot 6) als zondag (van 12 tot 5) geopend. Een ziekenhuisbed of hoog/laagbed kan mensen helpen zelfredzamer te zijn en daarmee mobieler. De kringloopwinkel krijgt regelmatig zulke bedden aangeboden, maar het is lang niet altijd eenvoudig om ze bij diegene te krijgen die het nou juist het hardst nodig heeft. Daarom werken ze samen met een zusterorganisatie die staat te springen om extra bedden.

Dromehof zamelt de bedden in en de zusterorganisatie zorgt dat ze terecht komen bij mensen die ze het hardst nodig hebben. Omdat de bedden groot en log zijn kost het echter meer geld om ze te laten vervoeren. Als je bij de kassa het wachtwoord ‘medisch bed’ zegt, gaat van je aankoop bij Kringloopwinkel Dromehof een vast percentage in een speciaal potje waarmee zij dit transport mogelijk willen maken. Extra donaties zijn uiteraard zeer welkom, voor zeventig euro kunnen ze al één bed op bestemming krijgen.

Stichting Dromehof is een kringloopwinkel die geld inzamelt om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Een ziekenhuisbed zal voor deze ouderen de wereld weer een beetje groter maken, doordat ze makkelijker zelfstandig op kunnen staan. Kom aankomend weekeinde langs bij Kringloopwinkel Dromehof.

Om in de toekomst meer bedden te kunnen doneren, is stichting Dromehof op zoek naar ziekenhuisbedden. Mensen die een ziekenhuisbed hebben staan of iemand kennen met een bed die niet langer nodig is, kunnen contact opnemen met coördinatrice Monika Gora: [email protected]