Aangepaste Avondvierdaagse Hoorn

Foto: Foter.com

Van 11 t/m 14 juni wordt er weer flink gewandeld voor de Avondvierdaagse. Speciaal voor mensen die etalagebenen hebben, patiënten met hartklachten en longpatiënten is er een aangepast parcours uitgezet.

Kom in beweging
“Wandelen is gezond, maar soms makkelijker gezegd dan gedaan,” vertelt Maartje Drost, Physician Assistent voor de vaatchirurgie in het Westfriesgasthuis. “Voor mensen met etalagebenen kan een stuk lopen een flinke opgave zijn. Het is vaak pijnlijk en gaat moeizaam. Toch is het belangrijk dat ze voldoende beweging krijgen omdat het de klachten vermindert. De gewone avondvierdaagse is voor hen vaak net wat te inspannend. Maar het aangepaste parcours wat wij hebben uitgezet is een passende uitdaging waar zij veel voordeel van kunnen hebben. Daarnaast is het ook gewoon heel gezellig om samen een stukje te wandelen.” Ook patiënten met hartklachten en longpatiënten worden van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Samen op stap
De Avondvierdaagse vindt plaats van 11 t/m 14 juni. Het gaat om een kort traject van 2,5 km per avond, met rustmomenten. De startlocatie is bij de Omring, Nieuwe Steen 36 in Hoorn. We verzamelen om 17.50 uur en vertrekken om 18.00 uur, iets later dan de gewone Avondvierdaagse. Deelname kost € 5,-.

Medaille
Onderweg is er vers fruit en drinken, verzorgd door Supermarkt Plus Oosthuizen. De route is geschikt om te lopen met een stok of rollator en op 13 juni is het mogelijk om een rustdag in te lassen. Er lopen ook professionele begeleiders van fysiotherapiepraktijken mee. Als beloning krijgt elke deelnemer een medaille, gezelligheid en voldoende beweging.

Aanmelden?
Bent u geïnteresseerd? Aanmelden kan door vóór 1 juni een mail te sturen naar [email protected] De aangepaste Avondvierdaagse wordt georganiseerd in samenwerking met de vaatchirurgie van het Westfriesgasthuis, ClaudicatioNet fysiotherapeuten uit de regio Westfriesland en de organisatie van de Avondvierdaagse.

Reacties

article
16796
Van 11 t/m 14 juni wordt er weer flink gewandeld voor de Avondvierdaagse. Speciaal voor
https://hoorn.nieuws.nl/2018/05/15/aangepaste-avondvierdaagse-hoorn-2/
2018-05-15T23:18:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/167/2018/05/16012438/wheelchair-disability-injured-disabled-handicapped.jpg
aangepast, avondvierdaagse, Hoorn, Westfriesgasthuis
Nieuws