Taalhuis Westfriesland zoekt taalmaatjes en -trainers

Foto: Taalhuis Westfriesland

Eén op de negen mensen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Dit kunnen anderstaligen zijn die de Nederlandse taal nog aan het leren zijn of mensen die hier geboren en getogen zijn, maar ergens in hun leven een taalachterstand hebben opgelopen. Als taalmaatje of taaltrainer kan jij deze mensen helpen!

Wat doet een taalmaatje?
Als taalmaatje help je anderstaligen met het Nederlands. Door te praten over alledaagse dingen en vragen te stellen als ‘Hoe was je dag?’ ‘Wat ga jij vanavond eten?’ ‘Wat zijn je hobby’s?’ ‘Welke sport doe jij?’ Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, het gaat juist om de dingen die je dagelijks meemaakt. Door te vertellen, een uurtje per week, oefent een anderstalige samen met jou het Nederlands. Het is bewezen dat dit erg helpt. Ook het sociale contact is belangrijk voor mensen, die vaak niet zoveel kennissen hebben in de buurt.

Wat doet een taaltrainer?
Als taaltrainer begeleid je mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dit kunnen anderstaligen zijn of mensen die hier geboren en getogen zijn. Als taaltrainer begeleid je een deelnemer één op één of in een klein groepje, voor een periode van een jaar. Je spreekt wekelijks met elkaar af.

Wil jij ook taalmaatje of taaltrainer worden?
Vrijwilligerspunt biedt regelmatig trainingen aan waarin je wordt opgeleid tot taalmaatje of taaltrainer. Deze training bestaat uit 4 dagdelen. Woensdag 30 mei van 13:30 tot 16:30 uur gaat er weer één van start. Wil je hier graag aan deelnemen? Geef je dan op via:

Taalhuis Westfriesland
Maelsonstraat 20
1624 NP Hoorn
0229-216499
[email protected]
www.taalhuiswf.nl
Contactpersoon: Klaas-Jan Groot

Reacties

article
16701
Eén op de negen mensen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Dit kunnen
https://hoorn.nieuws.nl/2018/05/07/taalhuis-westfriesland-zoekt-taalmaatjes-en-trainers/
2018-05-07T23:28:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/167/2018/05/08012415/Taalhuis1-1.jpg
Hoorn, taalmaatjes
Nieuws