Ghost stories

Foto: Hotel Maria Kapel

Op woensdag 18 april heeft Hotel Maria Kapel een griezelig videoprogramma voor u.In het kader van de tentoonstelling maakt Ghosts don’t care if you believe in them (ook te bezoeken voorafgaand aan het programma) tonen kunstenaars Arturo Kameya en Claudia Martínez Garay een selectie video’s van Latijns-Amerikaanse kunstenaars waarin vormen van representatie van het koloniale verleden, etnografische ficties, identiteit en het leven na de dood centraal staan.

Het videoprogramma concentreert zich op de overeenkomsten en verschillen tussen de visies van jonge Latijns-Amerikaanse kunstenaars die het discours rond het cultureel erfgoed en de hedendaagse praktijken binnen die context verkennen.
De geselecteerde kunstenaars zijn: Laura Huertas Millán, Sandra Gamarra, Claudia Martínez Garay, Adrián Balseca en Gianfranco Piazzini en een nieuw videowerk van Arturo Kameya dat hij tijdens zijn residency bij HMK maakte.

Inloop 19.30, aanvang 20.00 (gratis toegang)