Hoorn krijgt openlucht schaakspel

Foto: Foter.com

Het initiatief van de schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn om te kunnen schaken in de buitenlucht op een prachtige locatie in de binnenstad, heeft alle middelen bij elkaar gekregen via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’.

Ooit was schaken een sport van vooral oudere mannen die, sigaar- of pijprokend, in een grote, oude zaal met weinig ramen hun partijen speelden. Schaken is nog steeds een binnensport, maar in Hoorn verandert dat. We gaan buiten nadenken. Oud geldt alleen voor de leeftijd van de binnenstad.

De locatie werd snel gevonden nadat de Bibliotheek van Hoorn aanbod om de binnentuin op de Wisselstraat te gebruiken. Dit is de perfecte locatie omdat de schaakstukken makkelijk opgeslagen kunnen worden in het aangrenzende leescafé.

Via de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’ werden inwoners en ondernemers gevraagd mee te helpen. Zo kon er letterlijk een steen bijgedragen worden. Voor 5 euro kon men één van de benodigde 64 tegels crowdfunden. Reclamebureau Devani Creative en Sierbestrating BBH boden aan om hier ook een bijdrage in te leveren. Jos Bouwhuis Tuinen is bereid gevonden om de bestrating kosteloos voor zijn rekening te nemen en de speelstukken worden gesponsord door de Spellenhoorn en schildersbedrijf Wilmans.

Dankzij de kracht van de stad kan de schop dus snel in de grond en kan er deze zomer al geschaakt worden in de binnentuin.