Fonte di Musica verzorgt muzikaal mozaïek

Foto: Westfries Museum

Zondagmiddag 18 maart verzorgt het dubbelkwartet Fonte di Musica drie optredens in de schutterijzaal van het Westfries Museum. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur brengt het dubbelkwartet een divers palet ten gehore, van diepreligieuze gebeden tot frivole dansmuziekjes en van ernstige levenswijsheden tot schalkse volksliedjes. Werken vanaf de vijftiende eeuw tot hedendaagse composities (die overigens teruggrijpen op oude stijlen) zingt Fonte di Musica in het Latijn, Frans, Spaans, Engels, Duits en Italiaans. Met recht een waar muzikaal mozaïek!

De acht leden van Fonte di Musica zijn in de anderhalf jaar van hun bestaan sterk naar elkaar toegegroeid, zowel muzikaal als persoonlijk. Ze zingen zonder dirigent, maar worden professioneel gecoacht, en de goede onderlinge sfeer is in de klank terug te horen.

Withoos meets Withoos
In dit concert passeren werken van Monteverdi, Pitoni en Vecchi de revue. Italiaanse meesters met een zo kenmerkende sfeer. Deze passie voor Italiaanse kunst deelt dubbelkwartet Fonte di Musica met meester-schilder Matthias Withoos (1627-1703) en zijn verre achterkleinzoon en directe afstammeling Hans Withoos. Zondag 18 maart bent u dan ook in de gelegenheid om te genieten van een unieke Italiaanse combinatie: een concert van Fonte di Musica brengt u in de juiste sfeer om de Italianiserende werken van zowel Matthias als Hans Withoos te bewonderen, in de tentoonstelling Withoos meets Withoos. U bent van harte welkom.

De concerten van Fonte di Musica zijn voor bezoekers van het Westfries Museum gratis te bezoeken.

 

Reacties

article
15981
Zondagmiddag 18 maart verzorgt het dubbelkwartet Fonte di Musica drie optredens in de schutterijzaal van
https://hoorn.nieuws.nl/2018/03/13/fonte-di-musica-verzorgt-muzikaal-mozaiek/
2018-03-13T23:40:39+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/167/2018/03/14025907/InterieurExterieurWFM001000030.jpg
Hoorn, muziek, Westfries Museum
Kunst en cultuur, Nieuws