Eva van Hoorn werkt nu met zwangerenportaal.nl

Foto: EVA van Hoorn

Eva van Hoorn, centrum voor verloskunde en echoscopie, werkt sinds kort met zwangerenportaal.nl. Zwangerenportaal.nl deelt informatie uit het medische dossier met de zwangere zelf in een veilige digitale omgeving. Het voordeel voor de vrouw en haar partner is dat ze meer betrokken worden bij de zorg voor de eigen zwangerschap.

De zwangere kan elk moment van de dag haar dossier inkijken. Moeilijke medische informatie wordt voorzien van een duidelijke uitleg. De zwangere ontvangt afspraakherinneringen, kan online een intake doen en ontvangt wekelijks deskundige informatie over wat er met haar en haar kindje gebeurt.

De zwangere geeft zelf aan wie de gegevens kan zien en wie niet. Zij houdt de regie, haar belang staat centraal. De verloskundigen van Eva van Hoorn, vinden het belangrijk dat je kunt nalezen welke afspraken er zijn gemaakt en welke adviezen er zijn gegeven. Zo hopen ze dat de communicatie tussen zorgverleners en zwangeren nog beter wordt.

De reactie van de gebruikers op het zwangerenportaal zijn enthousiast. “Super handig die afspraakherinnering per mail, doordat ik zwanger ben vergeet ik weleens wat.”

Reactie van een partner: “Ik vind zwangerenportaal leuk, voldoende info en leuke weetjes. Op deze manier word ik meer betrokken bij de zwangerschap. Zo las ik laatst dat je het hartje van de baby kan horen door je oor op de buik te leggen, dit heb ik meteen geprobeerd!”

Mocht je, als zwangere van Eva van Hoorn, vragen hebben over je dossier kun je dit natuurlijk altijd vragen aan de verloskundige op het spreekuur.