Herstelverhaal in de Herstelwerkplaats in Hoorn

Foto: GGZ

In de Herstelwerkplaats in West-Friesland vertellen gasten regelmatig aan belangstellenden, familie en vrienden hun herstelverhaal. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Na afloop van het verhaal is er gelegenheid voor het stellen van vragen. De entree is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom!

Donderdag 1 maart 2018 om 16.00 uur vertelt Dick zijn verhaal bij de Herstelwerkplaats, Wilhelminalaan 2 in Hoorn.
Het verhaal van Dick in het kort:
”Als er iemand in het gezin een psychiatrische kwetsbaarheid heeft wordt het hele gezin (en daarbuiten) geraakt. Ieder op zijn of haar eigen wijze. Natuurlijk vertel ik mijn eigen verhaal, maar ik beschrijf vooral ook de consequenties voor mijn vrouw en onze beide dochters. Is mijn enthousiasme wel zo normaal? Is het echt leuk als je fiets ’s morgens om 05:00 uur al wordt klaargezet. Dat je dochter haar bedlampje pas aandoet als zo goed als donker is, omdat ze had opgevangen dat we op de financiën moesten letten. Maar ook over dat we dikke pret met elkaar hebben, onafscheidelijk zijn, onze “eigen patiënten” zo goed verzorgen, zoveel geleerd hebben … en ook nog wat tips aan de psychiatrie hebben”.

Wat zijn Herstelverhalen?
Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel? We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen, creëren we een kettingreactie. “Wat jij kan, kan ik ook!”

Wat is de Herstelwerkplaats?
De Herstelwerkplaats biedt u en uw naastbetrokkenen de kans om te werken aan herstel. Het is een plek waar u verhalen van anderen kunt horen over hoe zij met hun problemen zijn omgegaan, waar u middels cursussen en trainingen kan gaan werken aan uw plannen of doelen en kunt leren omgaan met uw aandoening. Bij de Herstelwerkplaats staat ervaringskennis, in combinatie met persoonlijke ontwikkeling en herstel, centraal en spelen hoop, eigen verantwoordelijkheid, wederkerigheid en steun door middel van lotgenotencontacten een belangrijke rol.