112

De Grauwe Eeuw niet vervolgd om bekladdingen Hoorn

Foto: Bart Linssen

De leden van de extreemlinkse actiegroep Grauwe Eeuw worden niet vervolgd voor de bekladdingen die ze in oktober 2016 hebben aangericht aan meerdere VOC-monumenten in Hoorn, zo meldt de Telegraaf vanmorgen.

De bekladdingen aan het beeld van Jan Pieterszoon Coen en de Scheepjongens van Bontekoe werden direct opgeeist door de extreemlinkse groep. De politie zag echter geen reden om de leden van de Grauwe Eeuw als verdachten aan te merken. Het enkele opeisen van de daad is voor de politie niet genoeg om te vervolgen. Er zijn wel camerabeelden van de incidenten, maar de beelden zijn van dusdanig slechte kwaliteit dat daarop geen personen herkend kunnen worden. Zo stelt de politie tegenover de krant.

De Grauwe Eeuw kwam deze week ook al in het nieuws omdat de aanvoerder van de club in oktober vorig jaar op Facebook had opgeroepen een aanslag te plegen op Sinterklaas tijdens de intocht.

Reacties

article
15568
De leden van de extreemlinkse actiegroep Grauwe Eeuw worden niet vervolgd voor de bekladdingen die
https://hoorn.nieuws.nl/2018/02/09/grauwe-eeuw-vervolgd-om-bekladdingen-hoorn/
2018-02-09T10:14:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/167/2018/02/09104544/bart-linssen-1968.jpg
grauwe eeuw, Hoorn
112, Nieuws