WK-limiet voor Visser in Berlijn

Atlete Nadine Visser heeft in haar eerste race van dit seizoen direct voldaan aan de limiet voor de WK indoor op de 60 meter horden. De 22-jarige Noord-Hollandse noteerde bij de Istaf Indoor in Berlijn in de series 7,99 seconden, ruim onder de limiet van 8,14. In de finale ging ze nog één honderdste sneller, maar met 7,98 eindigde Visser wel als laatste. De winst ging naar Talaij Alina uit Wit-Rusland in 7,89.

De atlete uit Hoorn baarde vorig jaar opzien met knappe prestaties op de WK in Londen. Ze eindigde als zevende op de meerkamp en haalde ook de finale van de 100 meter horden, waarin ze eveneens zevende werd.

Churandy Martina kwam in Berlijn moeizaam op gang. De gelouterde sprinter eindigde in de series van de 60 meter als laatste met 6,84 seconden. Om naar de WK indoor van begin maart in Birmingham te mogen, is 6,63 vereist. Het persoonlijk record van de 33-jarige Martina staat op 6,58.

Madiea Ghafoor kon haar topprestatie van een paar weken geleden niet herhalen. De Amsterdamse, die eind december met 7,25 een persoonlijk record neerzette én daarmee voldeed aan de WK-limiet, eindigde in Berlijn als laatste in 7,33. Jamile Samuel snelde donderdag in Ostrava naar 7,28, onder de limiet van 7,30. Dafne Schippers wil ook naar de WK indoor. De wereldkampioene op de 200 meter veroverde twee jaar geleden WK-zilver op de 60 meter. Nederland mag twee atletes afvaardigen op dit nummer.

Op de 60 meter horden eindigde Koen Smet als vierde in 7,72. Om naar Birmingham te mogen, moet hij twee honderdsten sneller. De limiet staat op 7,70. ,,Ik zat wat te dicht op de eerste horde, daardoor verloor ik wat tijd”, zei Smet. ,,Maar ik ben heel blij.”

Bron: Nieuws.nl (ANP)