Drama en ellende bij Volgspot

de deelnemers aan Volgspot #8 met hun coaches Sabine Krol (links voor) en Klaas Visser (links achter). Uiterst rechts Martijn Bos van de band BRAK.
Foto: Volgspot

Van ‘Malle Babbe’ tot ‘Dansen aan zee’: de deelnemers aan de komende Volgspot vertolken op zondag 21 januari uitsluitend Nederlandstalige liedjes met een hoog dramagehalte in café JP Coen. Thema dit keer is ‘Drank, vrouwen en andere ellende’. Ze worden begeleid door de band BRAK. Aanvang 16.00 uur, entree is 5 euro.

Elf hobbyzangers (er is één duet) stappen zondag 21 januari  het podium op van café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn. Met lichte zenuwen uiteraard, maar wel goed voorbereid. Van zangcoach Sabine Krol leerden zij twee weken geleden namelijk alles over de zangtechnische aspecten van het lied dat ze hebben uitgekozen. Met podiumcoach Klaas Visser gingen ze aan de gang met podiumpresentatie en tekstbeleving: wat zing je eigenlijk en hoe breng je je verhaal over aan het publiek? Deze workshops vonden plaats bij Muziekschool Gerard Boedijn. Een week later volgde een uitgebreide repetitie met de band in het café.

Het resultaat van dit alles is dus op 21 januari te zien en vooral te horen. Na de pauze speelt BRAK nog een eigen set. De band speelt Nederlandstalige covers met een eigen twist, wat het voor de deelnemers dit keer extra moeilijk maakte! Het café is open vanaf 15.00 uur, de optredens beginnen om 16.00 uur. Entree is 5 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

De Volgspot is een activiteit van Stichting de Cultuurkapel en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij café JP Coen en Muziekschool Gerard Boedijn.

Reacties

article
15207
Van ‘Malle Babbe’ tot ‘Dansen aan zee’: de deelnemers aan de komende Volgspot vertolken op
https://hoorn.nieuws.nl/2018/01/12/drama-en-ellende-bij-volgspot/
2018-01-12T22:59:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/167/2018/01/12235450/volgspot.jpg
Cafe JP Coen, Hoorn, volgspot
Kunst en cultuur, Nieuws