Stadsnieuws en Bekendmakingen naar Westfries Weekblad

Foto: FaceMePLS

Vanaf 3 januari 2018 verschijnen de (officiële) Bekendmakingen van de gemeente Hoorn in het Westfries Weekblad. Dit is het huis-aan-huisblad dat op woensdag uitkomt. Het Stadsnieuws volgt een week later; vanaf woensdag 10 januari. Het Stadsnieuws krijgt een nieuwe vormgeving, frequentie en opzet. De Bekendmakingen krijgen alleen een nieuwe vormgeving, maar behouden verder de vertrouwde informatie over vergunningen en officiële publicaties van de gemeente.

Vlak voor de zomer van 2017 heeft de gemeente Hoorn een onderzoek gehouden onder inwoners en ondernemers naar de communicatiemiddelen. Het Stadsnieuws en de Bekendmakingen werden daarin goed gewaardeerd. Ook blijkt er een duidelijke behoefte om Stadsnieuws en de Bekendmakingen op papier te blijven lezen en niet alleen op internet. Toch kwamen er ook verbeterpunten uit het onderzoek, vooral voor de inhoud van het Stadsnieuws.

Nieuwe plek
Het is een natuurlijk moment om veranderingen vanaf januari door te voeren. Het huidige contract om het Stadsnieuws en de Bekendmakingen te publiceren in het huis-aan-huisblad West-Friesland op Zondag loopt 31 december 2017 af. Een aanbesteding heeft bepaald dat Abovo Media de komende twee jaar het Stadsnieuws en de Bekendmakingen mag publiceren namens de gemeente. Zij gaan dat doen in het Westfries Weekblad.

Wekelijks nieuws
De laatste paar jaar verscheen het Stadsnieuws elke twee weken. En dan vier pagina’s per keer. Vanaf januari verschijnt het Stadsnieuws wekelijks en bevat het twee pagina’s per keer. Door wekelijks te verschijnen is Stadsnieuws actueler en is de informatie relevanter. Dat was een wens van inwoners en ondernemers uit het communicatieonderzoek. Aan de frequentie van de Bekendmakingen verandert niets. Die verschenen al wekelijks en dat blijft zo.

 

Reacties

article
15112
Vanaf 3 januari 2018 verschijnen de (officiële) Bekendmakingen van de gemeente Hoorn in het Westfries
https://hoorn.nieuws.nl/2018/01/03/nieuws-19/
2018-01-03T21:47:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/167/2015/11/07205215/facemepls.jpg
bekendmakingen, gemeente, Hoorn
Gemeente, Nieuws