Zero tolerance beleid voor hennepkwekerijen

Foto: Fu-ya

Intermaris en gemeente Hoorn voeren een zerotolerance beleid voor hennepkwekerijen. Dat heeft meerdere redenen. Buren in de directe omgeving ervaren waarschijnlijk overlast in de vorm van stank of ongewenst bezoek. Dit komt de leefbaarheid van de buurt niet ten goede. Bovendien is er in woningen met hennepkwekerijen een grotere kans op brand, bijvoorbeeld als gevolg van kortsluiting. Daarom worden illegale activiteiten hard aangepakt.

Gevolgen hennepkwekerij
Het houden van hennepplanten is niet toegestaan. Niet in huis, niet in tuinen, niet op balkons. Er is dus ook geen maximum toegestaan aantal van vijf plantjes, zoals sommige huurders denken. Als er een hennepkwekerij wordt ontdekt, ontruimd de politie deze. De kwekers worden vervolgd door Justitie en krijgen maximaal drie jaar gevangenisstraf. Bovendien moeten zij de kosten van de ontruiming betalen en krijgen zij een flinke naheffing van de belastingdienst en energieleverancier.

De burgemeester sluit de woning of het pand voor één tot drie maanden. Intermaris ontbindt de huurovereenkomst en vervolgens komen de bewoners vijf jaar lang niet meer in aanmerking voor een huurwoning.