Al 60.000 bezoekers Star Wars Expo

Foto: Benno Ellerbroek

Nog tot het eind van de Kerstvakantie kun je de tentoonstelling “40 Jaar Star Wars merchandise” bekijken in het Museum van de 20e Eeuw. Maar liefst 60.000 bezoekers trok de expositie die in drie zalen van het populaire Hoornse museum te zien is. Ook de laatste kans om in de MuseumShop iets bijzonders van de beroemde filmreeks te kopen.

Het museum heeft veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook Star Wars verzamelaars en ouderen bezochten het museum en reageerden positief. De expositie geeft een goed beeld van de vele producten die de afgelopen vier decennia verkocht zijn. Van de eerste ruimteschepen en figuren uit 1977 tot de prachtige LEGO-bouwsels van de afgelopen jaren.

Unieke expositie
Op de expositie is de cockpit van de Millenium Falcon nagebouwd, een lasergang gecreëerd en er is uiteraard een verkleedhoek. Levensgrote poppen en figuren, licht- en geluidseffecten, veel filmfragmenten en zelfs een ruimteschip van twee meter lengte maken het tot een echt Star Wars spektakel. Vijf grote verzamelaars hebben honderden items uitgeleend die in diverse vitrines en opstellingen worden getoond.

FamilieTicket voor € 19,95
Met de online te bestellen Family-Ticket (www.museumhoorn.nl) kun je met maximaal 5 personen voor slechts € 19,95 íncl. drankje) het museum en de Star Wars expositie bekijken. Met de MuseumKaart is entree zelfs gratis. Ook zijn er nog veel aanbiedingen in de Museum / Star Wars Shop. Het museum is alle dagen open behalve op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Kijk voor parkeerinfo op www.museumhoorn.nl Op zondag 7 januari 2018 is de expositie voor het laatst te zien!