De Eekhoorn Dutch Furniture bouwt E-Commerce DC met Experience Center in Hoorn

Foto: Zevenhuis.nl

De Eekhoorn Dutch Furniture uit Zwaagdijk-Oost gaat een groot nieuw distributiecentrum met Experience Center bouwen op het nieuwe industrieterrein Zevenhuis in Hoorn. Het bedrijf heeft hiervoor een bouwkavel van 25.000 m2 direct aan de nieuwe snelweg N23/Westfrisiaweg gekocht. Eind 2019 zal het nieuwe DC met Experience Center in gebruik genomen gaan worden.

Het pand wordt 16,5 meter hoog en biedt meer dan 190.000 m3 ruimte voor de complete collectie van De Eekhoorn Dutch Furniture. “Wij hebben een breed assortiment, we leveren nagenoeg alles uit voorraad en onze artikelen zijn volumineus. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij een groot distributiecentrum nodig hebben,” aldus commercieel directeur Jos de Smit. De Eekhoorn Dutch Furniture werkt momenteel vanuit vier verschillende locaties in Zwaagdijk-Oost. De meubelfabriek zelf blijft in Zwaagdijk-Oost, het kantoor, Experience Center en DC gaan naar Zevenhuis. Zodra de nieuwbouw in 2019 gereed is, worden de zelf geproduceerde bouwpakketten dagelijks vanuit Zwaagdijk-Oost gependeld naar het nieuwe DC in Hoorn.

Experience Center
Een groot deel van de producten bezorgt De Eekhoorn Dutch Furniture in opdracht van de klant direct aan consumenten. De goederen raken het magazijn van de (web)winkels niet meer. “Dit zorgt voor een compleet andere wijze van distributie waarbij wij tot laat in de avond nog orders verzamelen die de volgende dag bij de consument bezorgd worden. De markt is de laatste jaren enorm veranderd, meer dan 30% van onze omzet wordt inmiddels gerealiseerd door online partijen en wij houden er rekening mee dat dit binnen drie jaar meer dan 50% zal zijn. De online omzet is onze snelst groeiende tak en dat is ook de reden dat wij in het nieuwe pand een Experience Center gaan bouwen. Consumenten kunnen straks de volledige collectie van onze merken WOOOD en BePureHome in een inspirerende omgeving bekijken en vervolgens bij één van de (web)winkels bestellen. De bestelling zal vervolgens bij de consument thuis worden afgeleverd.”