Cultuurweek Hoorn

Foto: Jon Grainger

Van 13 tot en met 18 november kunnen kinderen vanaf 6 jaar gratis deelnemen aan verschillende culturele activiteiten en workshops tijdens Cultuurweek Hoorn. Tal van culturele organisaties in Hoorn organiseren activiteiten zodat kinderen hun talenten en interesses kunnen ontdekken en uitoefenen.

Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door Stichting Netwerk, De Blauwe Schuit en Gemeente Hoorn en is onderdeel van sport & cultuur Hoorn waaraan de gemeentelijke sportpas is gekoppeld. De sportpas is nu samengevoegd met de cultuurpas zodat ouders en kinderen in één overzicht kunnen zien welke activiteiten er worden georganiseerd in Hoorn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Activiteiten tijdens en na schooltijd
De activiteiten worden zowel tijdens als na schooltijd aangeboden.
Voor de schoolactiviteiten hebben leerkrachten de leerlingen kunnen opgeven. Er zijn activiteiten zoals stopmotionfilmpjes maken, een rondleiding in Vue Hoorn of Manifesto, het beklimmen van de Grote Kerk, het volgen van een muziekworkshop, striptekenen, de museumbende, etsen, tekenen met een 3D pen en nog veel meer.

Deelnemende culturele partners
De Blauwe Schuit, Stichting Netwerk, Manifesto, Minh Zone, Schouwburg ’t Park, Muziekschool Gerard Boedijn, Cinema Oostereiland, Carillonvereniging, Westfries Museum, Kunst tussen de schuifdeuren, De Boterhal, VUE Hoorn, Bibliotheek Hoorn.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Stefanie Strijker, Stichting Netwerk, via 0229-212587 of mail naar [email protected]. Het volledige activiteitenaanbod is te vinden op www.sportencultuurhoorn.nl.