Breekt Hoorn het wereldrecord van Dubai?

Foto: Pedal for power

In 60 minuten zoveel mogelijk energie bij elkaar trappen op de fiets, dat is de uitdaging! Vorig jaar hebben 300 inwoners van Dubai 8.999 watt bij elkaar getrapt wat goed is voor het Guinness Book of Records. ’Dat moeten wij in Hoorn toch beter kunnen?’, dacht initiatiefnemer Rob Bennis. Moeten wij als stad deze poging gaan wagen? Stem dan voor het initiatief Pedal for Power op vooreenmooiestad.nl/pedal.

Het idee is om 100 (spinning) fietsen te plaatsen op de Roode Steen op vrijdag 20 juli 2018. Toppers uit de stad gaan in verschillende teams 60 minuten keihard trappen. Trappen ze meer dan 8.999 watt bij elkaar? Dan hebben we in Hoorn een officieel Guinness world record te pakken en is er natuurlijk alle rede voor één groot feest! Als toeschouwer wordt het zeer spannend om te kijken, de opbrengsten zullen live te volgen zijn. Om het nog spannender te maken moet ook de onderlinge strijd tussen teams live zichtbaar zijn.

Maar van idee tot realisatie is nog een hele stap. Om dit idee in gang te zetten is eerst het enthousiasme en steun van de stad nodig. Dus wordt je nu al enthousiast van dit idee? Laat dit dan ook blijken doormiddel van één simpele click op de knop ‘steun dit idee’ op vooreenmooiestad.nl/pedal. Het doel is om 300 voorstanders te vinden. De eerste stemmen zijn inmiddels binnen, ook die van jouw?