Hoorn ontsteekt wintersfeerverlichting

Foto: Rens Jost

Donderdag 2 november 2017 (koopavond) zal de nieuwe wintersfeerverlichting in de Hoornse binnenstad worden ontstoken. Een groot schip, voortgetrokken door paarden zal de elementen stuk voor stuk ontsteken. De optocht vertrekt om 19.00 uur vanaf de kop van het Kleine Noord en maakt een ronde van ongeveer een uur door de belangrijkste winkelstraten en het havengebied.

Op initiatief van Ondernemers Stad Hoorn, Avontuur (fabrikant) en ‘Ik Hou van Hoorn’ zal de bezoeker van de koopavond een mooie show te zien krijgen. Het schip zal worden versierd met VOC-elementen en er zullen acteurs in VOC-kledij naast de boot lopen. Om het schip te helpen in haar avontuurlijke navigatie, zal gebruik worden gemaakt van de sterren als natuurlijk kompas. De sterren waren vroeger het vertrouwde richtingssysteem, en zijn daarom overal terug te vinden: zowel op de boot zelf, als in de gepersonaliseerde kerstverlichting door de stad – waarvan het middelpunt een verlichtte ster (180cm) op de boot zal zijn. Op de boot zal ook een geluidsysteem staan, waar sfeermuziek op afgespeeld zal worden.

Citymarketeer Kraft van Ermel: “Dit gezamenlijke initiatief van Ondernemers Stad Hoorn (OSH), fabrikant Avontuur en ‘Ik Hou van Hoorn’ is een mooie start van een sfeervolle winter. De nieuwe verlichting met het VOC-thema en de gevelstenen passen goed in de visie van ‘Ik Hou van Hoorn’. We willen bewoners en bezoekers laten zien hoe mooi de geschiedenis is en hoe mooi Hoorn anno 2017 is.”

De route die de boot gaat rijden zal vanaf de Kleine Noord, Grote Noord, Roode Steen, Grote Oost, Haven, Kerkplein, Nieuwstraat, Gouw, Nieuwland en Veemarkt lopen. Tevens zijn er op verschillende plekken in de stad extra verlichtingspunten.