Oplichter aan de deur

Foto: Foto’s: Tom Hessels

Op zaterdagmiddag werden een 93-jarige vrouw uit Wognum en een 76-jarige vrouw uit Spanbroek geconfronteerd met een oplichter. De slachtoffers kregen de kwade bedoelingen van de man in de gaten voordat hij zijn slag kon slaan.

Omstreeks 14.45 uur werd er op de deur geklopt bij een woning aan de Sweelinckhof in Wognum. Voor de deur stond een man die vertelde dat de bovenburen lekkage hadden. Hij wilde even kijken of de vrouw geen schade had. Toen de man was binnengelaten werd de vrouw gevraagd naar de keuken te gaan om de kraan even open te draaien. De vrouw vertrouwde het echter niet en liep terug naar de kamer. Hierbij zag zij de man in haar slaapkamer staan.

De man liet zich vervolgens gemakkelijk wegsturen, waarna hij verdween. Bij controle bleek hij (nog) niets buitgemaakt te hebben. Omstreeks 15.00 uur herhaalde het incident zich bij een woning aan de Gruttostraat in Spanbroek. Ook hier kreeg de bewoonster de slechte bedoelingen van de man op tijd in de gaten.

Getuigen en slachtoffers gezocht
De verdachte is een blanke man van 20 tot 25 jaar oud. Hij ging goed gekleed in een zwarte trui en een zwarte broek. Hij droeg een opvallend geel/groen (veiligheids)vestje. De man had kort zwart haar en sprak goed Nederlands.
Heeft u deze oplichter gezien, of is hij mogelijk bij u aan de deur geweest? Neem dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844.