Stichting Netwerk Kersenboogerd zoekt Buurmaatjes

Foto: Infomastern

Maatjes zijn vrijwilligers die we een-op-een koppelen aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een maatje nodig heeft. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt besproken wat u als maatje kunt bieden en wat wij u als Netwerk kunnen bieden. Vrijwilligers krijgen een training aangeboden.

Buurmaatjes
In elke wijk van Hoorn zijn buurmaatjes actief die laagdrempelige ondersteuning bieden aan buurtbewoners die (nog) geen eigen netwerk hebben. De steun kan bestaan uit het regelen van praktische zaken, het eigen netwerk in kaart brengen, het plannen van activiteiten of samen iets gezelligs doen. Maar ook lichte opvoedingsondersteuning, ouders helpen bij het vinden van structuur of het leren spelen met de kinderen. Voor de deelnemers is de steun erg waardevol omdat het veelal het gat vult tussen het (beperkt) sociaal netwerk en hulpverlening. Een belangrijke voorwaarde voor het inzetten van een maatje is dat het moet klikken. Een goede match levert meer kans op een succesvol contact. Buurmaatjes contact duurt maximaal 1 jaar.

Lijkt het u leuk om buurmaatje te worden? Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met: Sociaal werker Maria van Nuland, wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1, 0229-219966/06-22204448 of [email protected].