Financiële veiligheid voor ouderen

Foto: Alf Melin

Op donderdagmiddag 19 oktober is een budgetcoach in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen om kennis te delen over financiële veiligheid voor ouderen. Wat kan men doen om te voorkomen dat er misbruik van ouderen wordt gemaakt op het moment dat ze kwetsbaar zijn? Welke mogelijkheden zijn er om de financiën van ouderen veilig te stellen?

Het komt helaas voor dat ouderen slachtoffer worden van financieel misbruik. Vaak wordt dit misbruik gedaan door naasten. De budgetcoach geeft tips om misbruik te voorkomen. Er zijn verschillende oplossingen die van tevoren geregeld kunnen worden.

Tijdens de lezing in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen gaat de budgetcoach in op wijzigingen in de financiën vanaf de AOW leeftijd, het levenstestament en beschermingsbewind. Ook wordt u uitgedaagd om na te denken over uw eigen toekomst. Wie gaat uw financiën beheren als u dat zelf niet meer kunt?

Aanmelden
Op 19 oktober van 13.30 tot 14.30 uur is budgetcoach Merel de Wijn aanwezig in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan het Kleine Noord 57 in Hoorn. U bent vanaf 13.15 uur welkom voor koffie en thee. Graag van tevoren opgeven bij Nini Viëtor via 06-51514511 of [email protected] Iedereen die meer informatie wil over financiële veiligheid voor ouderen is van harte welkom.