Zondag 1 oktober: Doedag 2017

Foto: Walrus 2

Op zondag 1 oktober vindt de Doedag plaats bij het sportcomplex aan de Holenweg. Een leuke en gezellige dag waar mensen met een beperking kunnen kennismaken met allerlei sport,- beweeg, -en ontspanningsactiviteiten in Westfriesland. Ook vrienden en familie zijn van harte welkom.

Voor de sportieve en minder sportieve deelnemer is er zondag 1 oktober van 12.00 tot 16.00 uur genoeg te doen. Je kunt er kennismaken met tai chi, kickboksen, capoeira en dansen. Ook kun je meedoen met (rolstoel)handbal, inlineskaten, nordic walking, handbike en blaasdarten. Of kom in beweging op de klimwand, met voetbal, badminton, tennis, hockey, tafeltennis en kunstrijden.

Nederlands kampioen
Heb je meer interesse in andere activiteiten die goed zijn voor lichaam en geest? Dan kun je terecht bij body awareness, toneel, Je echte leeftijd en schaken. De Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn komt langs om gongschaak te introduceren. Robin Duson, kersvers Nederlands kampioene schaken bij de meisjes tot en met 16 jaar is er ook bij.

Verder zijn er diverse organisaties die op een markt informatie geven over activiteiten in de regio. En in Sportcentrum Hoorn verzorgt een dj een muzieksoos.

Zwemmen
Deelnemers aan de Doedag mogen tussen 13.15 en 15.15 uur gratis zwemmen bij De Waterhoorn. Er zijn diverse zwemactiviteiten, zoals kanovaren en duiken. Daarvoor is wel een deelnamebewijs nodig. Dat kan opgehaald worden bij de informatiebalie van de Doedag in Sportcentrum Hoorn. Ook is een zwemdiploma of begeleiding nodig.

Meer informatie
De Gemeente Hoorn organiseert de Doedag niet alleen, maar samen met de GGZ, Mee&DeWering, Leekerweide, Esdégé Reigersdael, Sportservice Noord-Holland en VSO de Stormvogel. Verenigingen en organisaties uit de regio zijn aanwezig om hun activiteit aan de bezoekers te presenteren. Samen verzorgen zij de verschillende activiteiten. Meer informatie op www.hoorn.nl/teamsport.