Museumstoomtram krijgt bijenberm langs spoor

Foto: Dr Friendly

Kinderen van basisschool Parcival en wethouder Samir Bashara zaaien op woensdag 27 september bijenbloemen in bij de Museumstoomtram in Hoorn. Dit is het begin van de aanleg van een bloeiend lint van bijenbermen langs het spoor.

Wethouder Bashara (duurzaamheid): ´Met de bijenbermen willen we de bijenstand en het groen verbeteren. Bijen in Nederland bestuiven veel van onze landbouwgewassen, maar de helft van de 360 soorten loopt sterk terug. Daarom zaaien we de bijenbermen in met planten die bijen lekker vinden. Hoorn investeert in een groene en levendige stad voor toekomstige generaties. Daar past ook een bijenvriendelijk klimaat bij.’

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik verbouwt op dit moment de monumentale werkplaats van het museum in Hoorn tot Bello-atelier, vernoemd naar de vermaarde locomotief. De route naar de werkplaats voert langs de bijenberm. Hier komt verhaal over de begroeiing aan bod en kunnen meer bijzondere dingen over het spoor worden ontdekt.

Wethouder Bashara en kinderen de Parcival starten om woensdag 27 september om 10.30 uur met het inzaaien van de bloemen in de bijenbermen.

Iedereen kan bijdragen aan de bloeiende bijenbermen langs het spoor. Stichting Bee Foundation zorgt voor de aanleg van voedsel voor bijen, hommels en vlinders. Meer informatie: www.stoomtramhoorn.nl