Geen verkiezingen voor SP in Hoorn

Foto: Sp Hoorn

De lokale SP in Hoorn, nu met 4 zetels als coalitiepartij vertegenwoordigd in de raad en met wethouder Nel Douw in het college, zal niet mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Men krijgt hiervoor geen toestemming van het landelijke partijbestuur.

In een verklaring schrijft de SP:

Het landelijke partijbestuur vindt de lokale afdeling op dit moment te kwetsbaar en onvoldoende geworteld in de samenleving. De SP, vooral ook een actiepartij, vindt het belangrijk veel in buurten aanwezig te zijn door“buurten in de buurt”en acties. Alleen dan kun je de burgers goed vertegenwoordigen in een gemeenteraad. Alhoewel dit laatste in de afgelopen 4 jaar redelijk gelukt is in Hoorn, is dit ten koste gegaan van aanwezigheid in de buurten. Dit vooral door een gebrek aan menskracht. Een aantal belangrijke mensen voor de partij zijn in de afgelopen jaren weggevallen door o.a. overlijden en ziekte. Ook zijn een aantal mensen na jarenlange inzet gestopt.

Bestuur en fractie betreuren dit landelijke besluit ten zeerste, maar zullen het besluit respecteren. De komende jaren wil men groeien naar een sterke afdeling met een compleet bestuur en veel actieve leden.