Alleen maar winnaars op Westfriese Beursvloer

Foto: Mike Cogh

“Alleen maar winnaars” is het thema van de aankomende editie van de Westfriese Beursvloer die op 23 november plaatsvindt.

Een half uur na de ontvangst slaat daar om 16:30 officieel de gong en ontmoeten bedrijven en non-profitorganisaties elkaar. De portemonnees blijven gesloten, want de handel is gericht op vraag en aanbod van mensen, materiaal, kennis en klussen. H

et evenement wordt door Vrijwilligerspunt georganiseerd, in samenwerking met de Westfriese Uitdaging, de gemeente Medemblik en een groot aantal partners. Dit jaar vindt de Westfriese Beursvloer plaats in het BON theater in Medemblik.

Vraag & aanbod
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een thema wat bij veel (lokale) bedrijven actueel is. De beursvloer is daarmee ten eerste een uitgesproken gelegenheid om in contact te komen met non-profitorganisaties als scholen, clubs, stichtingen en verenigingen. Deze gaan de beursvloer op met een specifieke vraag. Ook bieden zij hiervoor een tegenprestatie aan. Ondernemers uit de regio gaan tegelijkertijd de vloer op met een aanbod. Na het gaan van de gong begint het handelen en proberen beide partijen een zo goed mogelijke match te vinden. Is die er, dan wordt deze officieel vastgelegd door de aanwezige notaris.

Sluiting
Zoals het een echte beurs betaamt valt een uur later ook de gongslag bij het sluiten van de beurs. Dan wordt de balans opgemaakt en worden de matches bekend. Daarna volgt een gezellige gezamenlijke borrel, waar vaak nog de laatste onderhandelingen plaatsvinden.

Oproep
De ervaring leert dat hoe meer bedrijven zich aanmelden, hoe levendiger de beursvloer wordt. Uiteindelijk profiteren alle partijen, al was het maar om hun lokale netwerk uit te breiden. Geïnteresseerde bedrijven en non-profitorganisaties kunnen zich aanmelden op de website van Vrijwilligerspunt www.vrijwilligerspunt.com/evenementen/beursvloer. Hier is ook meer informatie over het evenement terug te vinden, inclusief voorbeelden van geslaagde matches van eerdere edities.